Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut behandelt en adviseert op het gebied van:

  • sportblessures
  • sportblessurepreventie
  • klachten waardoor sporten niet meer mogelijk is
  • advies in sportkeuze, aanpak, materiaal, beginnen met sporten etc.
  • sportmedische begeleiding van trainingsprogramma's en prestatieverbetering
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

Een sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd om blessures die tijdens het sporten of op een andere manier zijn ontstaan zo goed en effectief mogelijk te behandelen.
Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe blessures ontstaan. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport is. Dat ziet men terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij maakt. Enerzijds afgestemd op de mogelijkheden en anderzijds op de sport die wordt beoefend.
Hij kijkt naar de motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.
De sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur. Hij traint sportspecifiek en functioneel, zodat herstel plaatsvindt tot op het oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt zo nodig met coaches en trainers over een aangepast trainingsschema.
Dit allemaal met het oog op het zo snel mogelijk hervatten van de sportbeoefening. Verder geeft hij de nodige begeleiding voor bijvoorbeeld trainen/voorbereiden voor een marathon of wanneer u na lange tijd weer wilt gaan sporten.

Bastings Webdesign