Medical Taping

Dit, uit Japan afkomstig, concept heeft als achterliggende gedachte dat de spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook bepalend zijn voor het functioneren van bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.
Door middel van het aanbrengen van deze speciale CureTape wordt de opperhuid opgetild. Hierdoor wordt het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes groter. Dit heeft een betere doorbloeding tot gevolg waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien zorgt de liftende werking voor een vermindering van druk op de zenuwen waardoor pijn vermindert of verdwijnt.

Medical Taping wordt vaak toegepast als aanvulling op de bestaande behandelingsmethode bij klachten als: RSI, rug- en schouderklachten, golf- en tenniselleboog, corrigeren van lichaamshouding, reduceren van ontstekingen, pijn dempen en verminderen van lymfoedeem. Het heeft als grote voordeel dat de Tape het lichaam extra steun geeft, maar daarbij de bewegingsvrijheid niet belemmert.

Bastings Webdesign